HETEDHÉT ORSZÁG NÉMET TÁBOR 2015

KINEK AJÁNLJUK?

8-14 éves gyerekek részére szervezünk a nyári szünetben német nyelvi táborokat a Balaton-felvidéken. A program napi 4 óra nyelvoktatás mellett délutáni kézműves, sport és egyéb szabadidős foglalkozásokat, kirándulást, erdei túrát és balatoni fürdést tartalmaz.

Német tábor 2012

Német jelenet előadása

ERŐSSÉGÜNK:

– kis csoportok, személyes odafigyelés
– egyhetes intenzív nyelvgyakorlás (nem csak az órákon)
– jókedvű, beszéd centrikus feladatok, sok játék
– nyugodt, csendes környezet, tiszta levegő
– szakképzett, gyerekszerető és tapasztalt pedagógusok
– családias légkör, minőségi munka

Kincskeresés - Schatzsuche

Kincskeresés - Schatzsuche - Éppen megtalálták!

HELYSZÍN:

Hidegkút, Veszprémtől és Balatonfüredtől egyaránt 12 km-re

SZÁLLÁS:
A Lola vendégházban, négyágyas szobákban, teljes ellátással (napi ötszöri étkezés)

Tábortűz, virslisütés - Lagerfeuer und Wurstbraten

Tábortűz, virslisütés - Wurstbraten am Lagerfeuer

ÉRKEZÉS:
Szülővel Hidegkútra, vagy Budapestről szervezetten (útiköltség)

IDŐPONTOK:

-2015. június 21 – 27.

-2015. június 28 – július 4.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 44 000 Ft
A tábor díja tartalmazza a délutáni programok belépőinek árát is.
Testvér- és törzstáborozó kedvezmény 4000 Ft/fő

Jelentkezni 10 000 Ft előleg befizetésével lehet.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
Hidegkút, Hosszú utca 68.
Tel.: 88/245-178
Mobil: 70/209-32-23
lolavendeghaz@gmail.com

Készül a német nyelvű rap-szöveg!

 

Táborok időponjai

Június 16-22. – Német tábor

Június 23-29. – Német tábor

Június 30. – Július 6. – Német és német nemzetiségi tábor

Augusztus 4-10. – Kézműves tábor

A Projekt összefoglalása

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Turisztikai tevékenységek ösztönzésére nyújtandó támogatás jogcímre benyújtott támogatási kérelmem támogatásban részesült. Így valósulhatott meg a Lola Vendégház korszerűsítése és bővítése Hidegkúton az elmúlt időszakban. (2009- 2012)

Herche Ágnes vendégháza Lola Vendégház néven működik 2001. augusztusa óta Hidegkúton. A falukép fontos eleme a Fő utca jellegzetes sváb házsora és a kőből épült eredeti pajtasor. A sváb parasztházak egyike a Lola Vendégház épülete, amely a támogatásnak köszönhetően 3 napraforgós minősítésű szálláshelyből 4 napraforgós besorolást kaphatott. A fejlesztéseket követően a Lola Vendégház 3 apartman szobával, 10 férőhellyel falusi turizmus keretében szálláshelyet biztosít a Hidegkútra látogatóknak.

A szobák összkomfortosak, egész évben alkalmasak vendégek fogadására. Jelenleg az alábbi kiegészítő szolgáltatások biztosítottak: kerékpározás, túrázás, táboroztatás, főzési lehetőség, gépkocsi parkolás

A beruházás környezetbarát, környezetkímélő technológiák alkalmazásával valósult meg, napelemes rendszer került felszerelésre.

A projekt tervezett kivitelezési költsége összesen 15. 426.334 Ft, ebből támogatás útján elnyert összeg 9.0240.176 Ft.

A Projekt összefoglalása - Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Turisztikai tevékenységek ösztönzésére nyújtandó támogatás jogcímre benyújtott támogatási kérelmem támogatásban részesült. Így valósulhatott meg a Lola Vendégház korszerűsítése és bővítése Hidegkúton az elmúlt időszakban. (2009- 2012) Herche Ágnes vendégháza Lola Vendégház néven működik 2001. augusztusa óta Hidegkúton. A falukép fontos eleme a Fő utca jellegzetes sváb házsora és a kőből épült eredeti pajtasor. A sváb parasztházak egyike a Lola Vendégház épülete, amely a támogatásnak köszönhetően 3 napraforgós minősítésű szálláshelyből 4 napraforgós besorolást kaphatott. A fejlesztéseket követően a Lola Vendégház 3 apartman szobával, 10 férőhellyel falusi turizmus keretében szálláshelyet biztosít a Hidegkútra látogatóknak. A szobák összkomfortosak, egész évben alkalmasak vendégek fogadására. Jelenleg az alábbi kiegészítő szolgáltatások biztosítottak: kerékpározás, túrázás, táboroztatás, főzési lehetőség, gépkocsi parkolás A beruházás környezetbarát, környezetkímélő technológiák alkalmazásával valósult meg, napelemes rendszer került felszerelésre. A projekt tervezett kivitelezési költsége összesen 15. 426. 334 Ft, ebből támogatás útján elnyert összeg 9.0240.176 Ft.

II. Hidegkúti Művészeti Napok

Minden kedves érdeklődő figyelmébe ajánljuk a ma kezdődő II. Hidegkúti Művészeti Napok programját!

A június 14-től, csütörtöktől, 17-ig, vasárnapig tartó rendezvény első napján 20.00-tól Árpa Attila “Argo” című filmjét vetítik a Kultúrházban. 15-én, pénteken mozi és táncház várja a felnőtteket és gyerekeket. 16-án szombaton az esti koncertet, 17-én, vasárnap pedig a fotókiállítást és a templomi koncertet emelnénk ki a programok közül és ajánljuk a látogatóknak!

Olvassák el a II. Hidegkúti Művészeti Napok részletes programját!

A pénteki részletes program:

Színházi ajánló:

 

Német nyelvi és kézműves tábor 7-13 éves gyerekeknek 2012. július 1-je és július 7-e között Hidegkúton

Minden érdeklődő szülő és gyerek számára ajánljuk a július 1-én kezdődő, 1 hetes német nyelvű kézműves tábort Hidegkúton! A tábor helyszíne Hidegkút, egy hangulatos kis sváb falu a Balaton-felvidéken, Veszprémtől 15 km-re. A gyerekeket 10 fős csoportokban fogadják a Lola Vendégházban, – 3 napraforgós falusi turizmus szálláshelyen – négyágyas szobákban, teljes ellátással, házias konyhával, egészséges ételekkel a gyakorlott, jól képzett pedagógusok.

Játéktér a táborozóknak - a Lola Vendégház kertje

A tábor programja:
• 16 óra játékos-komoly német foglalkozás
• 16 óra kézműves foglalkozás
– bőrözés
– gyöngyfűzés
– kavicsfestés
– merített-papír készítés stb.
• kirándulás, erdei túra,
• játék, kincskeresés,
• sport, zenés reggeli torna
• daltanulás, közös zenélés,
• gyógynövény-gyűjtés és meghatározás,
• csillagvizsgálat,
• tábortűz

Mesterművek a korábbi táborokból

Költségek: A táborozás költsége a szállással, étkezéssel és a programokkal
(7 nap/6 éjszaka) összesen 38.000 Ft.

Utazás: Igény esetén a tábor résztvevői Budapestről indulnak szervezetten.

Jelentkezés: A jelentkezési határidő és első fizetési részlet (10.000 Ft): május 11., péntek!

Jelentkezni a 06-88-245-178-as telefonszámon vagy a hercheagnes@invitel.hu email címen lehet Herche Ágnesnél!

Hidegkúti tájak

Hidegkút ideális terepe a kirándulni vágyóknak. Erdők, rétek, mezők és a közeli Balaton minden kívánságot kielégít. A Hosszú utcáról letérve Balatonfüred irányába túrázók a következő perspektívából láthatják a falut.

Hidegkút madártávlatból

Hidegkút ősszel

Hidegkút - a falu látképe

Hidegkúti templom

Őszi tájkép Hidegkútról

 

 

 

A Lola Vendégház szobái

Kedves Látogatók! Nézzenek körbe a Lola Vendégház régi szárnyának nagyszobáiban!

Az emelet egyik nagyszobájában öt személy számára van ágy. Az öt ágy mellett is kényelmes, tágas, fényes szobában tartózkodhatnak a vendégek. A szoba fényes, három oldalról is ablakok szegélyezik, az alábbi képen a falura  nyíló ablakot láthatják.

Lola Vendégház régi szárnyának emeleti nagyszobája a falura nyíló ablakkal

A szobában reggel tényleg a hasunkra süthet a nap. A másik irányból eltakarja az ősszel aranysárga diófa.

  

A szobákba az emeltre vezető lépcsőt követően jobbra fordulva juthatunk be. Az első nagyszobában négy személynek van ágy, illetve tágas ebédlő és konyha is van.

Lola Vendégház régi szárnyának szobái

Az első szobában tévézni, zenét hallgatni is lehet, az első nagyszoba bal sarkában van a TV-sarok, középen pedig a tánctér. Ebből az irányból Hidegkút főutcájára, a Hosszú utcára nézhetünk ki.

TV-sarok a Lola Vendégház nagyszobájában

A Lola Vendégház régi szárnyának felső szintjén külön fürdőszoba van egy zuhanykabinnal, káddal és wc-vel, illetve egy külön wc is található az emeleten. ALola Vendégházban a kicsikre is gondolnak, a kisgyerekeknek gyerekszék áll rendelkezésre az étkezésekhez.

  

Hidegkút fekvése

Hidegkút a Balaton-felvidéken, a Déli-Bakonyban fekszik, Veszprémtől 15 km-re, Balatonfüredtől közúton 13 km-re, ám légvonalban csak 6 km-re. A falut Veszprém irányából Nagyvázsony (Tapolca) felé, a 73107-es számú úton, míg Balatonfüredről Balatonszőlősön majd Tótvázsonyon át közelíthetjük meg.

A csodálatos völgyben fekvő kis falut erdők, és hegyek veszik körbe, mint például a Recsek-hegy – mely szívesen látogatott hely a turisták számára is, hisz itt található a Noszlopy Gáspár-kilátó – de a völgy magasabban fekvő pontjairól Tihanyt és a Balaton déli partját is megcsodálhatjuk.

Hidegkút fekvése

A hidegkúti játszótér

A falu patakja mellett fekvő játszótér új játékokkal bővült. Rugós-állatok, csúszda, homokozó, hinták és más ügyességi játéklehetőségek várják a gyerekeket. A játszótérről egy kis hídon a pihenni vágyók a patak melletti árnyékos padokra, a sportosabbak a focipálya felé vehetik az irányt.

A játszótérre a Lola Vendégházból egy 5 perces sétával gyalogolhatunk le a Hosszú utcán. Nincs messze, Míra kipróbálta.
Játszótér - mászókaJátszótér - repülőJátszótér - csúszdaJátszótér - lovacska

Játszótér