A Projekt összefoglalása

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Turisztikai tevékenységek ösztönzésére nyújtandó támogatás jogcímre benyújtott támogatási kérelmem támogatásban részesült. Így valósulhatott meg a Lola Vendégház korszerűsítése és bővítése Hidegkúton az elmúlt időszakban. (2009- 2012)

Herche Ágnes vendégháza Lola Vendégház néven működik 2001. augusztusa óta Hidegkúton. A falukép fontos eleme a Fő utca jellegzetes sváb házsora és a kőből épült eredeti pajtasor. A sváb parasztházak egyike a Lola Vendégház épülete, amely a támogatásnak köszönhetően 3 napraforgós minősítésű szálláshelyből 4 napraforgós besorolást kaphatott. A fejlesztéseket követően a Lola Vendégház 3 apartman szobával, 10 férőhellyel falusi turizmus keretében szálláshelyet biztosít a Hidegkútra látogatóknak.

A szobák összkomfortosak, egész évben alkalmasak vendégek fogadására. Jelenleg az alábbi kiegészítő szolgáltatások biztosítottak: kerékpározás, túrázás, táboroztatás, főzési lehetőség, gépkocsi parkolás

A beruházás környezetbarát, környezetkímélő technológiák alkalmazásával valósult meg, napelemes rendszer került felszerelésre.

A projekt tervezett kivitelezési költsége összesen 15. 426.334 Ft, ebből támogatás útján elnyert összeg 9.0240.176 Ft.

A Projekt összefoglalása - Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Turisztikai tevékenységek ösztönzésére nyújtandó támogatás jogcímre benyújtott támogatási kérelmem támogatásban részesült. Így valósulhatott meg a Lola Vendégház korszerűsítése és bővítése Hidegkúton az elmúlt időszakban. (2009- 2012) Herche Ágnes vendégháza Lola Vendégház néven működik 2001. augusztusa óta Hidegkúton. A falukép fontos eleme a Fő utca jellegzetes sváb házsora és a kőből épült eredeti pajtasor. A sváb parasztházak egyike a Lola Vendégház épülete, amely a támogatásnak köszönhetően 3 napraforgós minősítésű szálláshelyből 4 napraforgós besorolást kaphatott. A fejlesztéseket követően a Lola Vendégház 3 apartman szobával, 10 férőhellyel falusi turizmus keretében szálláshelyet biztosít a Hidegkútra látogatóknak. A szobák összkomfortosak, egész évben alkalmasak vendégek fogadására. Jelenleg az alábbi kiegészítő szolgáltatások biztosítottak: kerékpározás, túrázás, táboroztatás, főzési lehetőség, gépkocsi parkolás A beruházás környezetbarát, környezetkímélő technológiák alkalmazásával valósult meg, napelemes rendszer került felszerelésre. A projekt tervezett kivitelezési költsége összesen 15. 426. 334 Ft, ebből támogatás útján elnyert összeg 9.0240.176 Ft.

Leave a Reply